بستنی خوب از نظر شما باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ پر از تكههای خامه باشد؟ قوام مناسبی داشته باشد؟ یا مواد اولیه آن مرغوب باشد؟
طعم بستنی خوب، كاملاً به سلیقه شما بستگی دارد، ولی آنچه متخصصان تغذیه و كارشناسان كارخانههای بستنی سازی می گویند چیز دیگری است. بد نیست با این معیارها نیز آشنا شوید:
قوام مناسب:
اجزای بستنی باید كاملاً با یكدیگر مخلوط شده باشند و مخلوط نهایی قوامی صاف و یكنواخت داشته باشد. به نسبت سنگین بوده و تا اندازهای قابل جویدن باشد، تمام اجزای تشكیل دهنده آن به نسبت معین (نه بیش از حد) به خوبی با هم مخلوط شده باشند.
طعم خوب:
یك بستنی خوب باید طعم مناسبی نیز داشته باشد و مواد شیرین كننده به نسبت مناسب در آن به كار رفته باشد. بستنی كه خیلی شیرین یا بی طعم باشد، بستنی مطلوبی به شمار نمی رود.
درجه حرارت مناسب (نه خیلی سرد، نه خیلی گرم):
درجه حرارت بستنی هنگامی كه آن را در دهان می گذارید، از نظر تشخیص طعم آن اهمیت زیادی دارد. اگر بستنی خیلی سرد باشد، پایانههای حس سرما را بیش از حد تحریك كرده و ذائقه به وسیله سرما بی حس می شود و قضاوت درباره طعم بستنی را برایتان دشوار خواهد كرد.
در صورتی كه بستنی بر اثر بالا بودن درجه حرارت ذوب هم شود، خواص خود را از دست خواهد داد.
مواد اولیه مرغوب:
هر بستنی كه مواد اولیه سازنده آن از جنس مرغوب، سالم و بهداشتی باشد، می تواند بستنی خوبی باشد. این مواد اولیه نباید به مدت طولانی و به روش نادرست در انبار نگهداری شده باشند. مصرف شیر یا خامه ترش شده با كیفیت پایین و كره نگهداری شده در شرایط نامناسب می تواند از كیفیت بستنی بكاهد. برخی از كارخانههای بستنی سازی از شیرخشكهای نامرغوب یا مانده استفاده می كنند كه می تواند از كیفیت محصول نهایی بكاهد.
انبارداری صحیح:
پس از تهیه بستنی، ممكن است تودههای زیادی از بستنی در سردخانه انبار شوند تا در زمان مناسب به بازار ارائه شوند. اگر بستنیها زمان طولانی در سردخانه بمانند، سفت می شوند و طعمهای نامطلوب سردخانه را به خود می گیرند، بنابراین محصول نهایی ممكن است كیفیت مطلوبی نداشته باشد.
ارزش غذایی بستنی
شاید شما هم دیده باشید كه روی پاكت بستنیها، میزان كالری آن، مواد تشكیل دهنده و... را در جدولی درج می كنند. اگر حسابی دنبال رژیم لاغری هستید، نباید بستنی را در برنامه غذایی تان قرار دهید، ولی اگر وسوسه شدید و دور از چشم دیگران یك عدد بستنی نوش جان كردید، حداقل به سراغ بستنیهای سادهتر كه در آنها خبری از پسته و بادام و تكههای خامه نیست بروید. متخصصان می گویند: ارزش غذایی بستنیها به ارزش غذایی مواد اولیه كه در ساخت آن استفاده شده است، بستگی دارد. چربی بستنی دو تا سه برابر چربی شیر و پروتئین آن كمی بیشتر از شیر است. تخم مرغ، میوه و شكر تركیبات دیگر بستنی هستند كه ارزش غذایی آن را افزایش می دهند كه ممكن است از این نظر چندان به ذائقه طرفداران رژیم، خوشایند نباشد.